İddiaya göre yaklaşık 1 ay önce Kırklareli’nden Kayseri’ye gelerek Kocasinan ilçesi Keykubat mahallesinde ev kiralayan Haydar Özcan, binaların balkonlarından evlere girerek, altın para ve değerli eşya hırsızlığı yapmaya başladı. Hırsızlık yapacağı günlerde otomobil kiraladığı belirtilen Haydar Özcan, dün Talas ilçesi Yenidoğan mahallesinde bir evden çalıntı eşyalarla çıkarken Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince suçüstü yakalandı. Polis gözetiminde dün sorgusu yapıldığı sırada astım hastası olduğunu iddia ederek yere yığılan Haydar Özcan, hastaneye götürülerek tedavi edildi.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKINCA CAMDAN ATLADI

Haydar Özcan, bugün Adli Tıp Kurumu’nda yapılan sağlık kontrolünün ardından 7 ayrı hırsızlık suçundan adliyeye götürüldü. Cumhuriyet Savcılığı’nca, tutuklanması istemiyle  nöbetçi mahkemeye sevk edilen Haydar Özcan'a, 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi salonunda görülen duruşmada ilk dosyadan tutuklama kararı çıktı. Bu karardan sonra Haydar Özcan, diğer dosyaları görüldüğü sırada, ikinci katta bulunan salonun açık olan penceresinden yaklaşık 8 metre yükseklikten atlayarak kaçtı.

KAEÇARKEN DE HIRSIZLIK YAPTI

Önce Keykubat mahallesine giden şüpheli, burada 1’inci kattaki bir evin balkonundan beyaz tişört ve siyah eşofman çaldı. Bunları üzerine giyerek kıyafet değiştirmeyi başaran Haydar Özcan, daha sonra Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne yöneldi. Polisin kendisini takip ettiğini gören Haydar Özcan, yakalanmamak ve trafik kazası geçirmiş yaralı görüntüsü vermek için Terminal Kavşağı’nda yavaş hareket eden bir otomobilin önüne atladı. Polisin MOBESE görüntülerinden de takip ettiği şüpheli, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

İkinci kattan atladığı için de hafif yaralanan Haydar Özcan, tedavisi için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Polis gözetiminde tedavisi yapılan Haydar Özcan, cezaevine gönderildi.



MÖ(OE/COŞ)