Dün saat 15.30 sıralarında Ayrancılar Mahallesi'ndeki TEKEL deposuna kapısını zorlayarak giren 5 kişi, tavan saclarını söküp, bir yere istiflemeye başladı. Bu sırada bekçinin kendilerini fark etmesi üzerine şüpheliler, geldikleri 35 HA 3763 plakalı otomobile binerek kaçtı. Bekçi durumu jandarmaya bildirerek, şüphelilerin kaçtığı otomobilin plakasını verdi. Harekete geçen jandarma, şüphelilerin kaçtığı otomobilin Bornova İlçesi'ndeki bir araç kiralama firmasından kiralandığını belirledi. Oto-kiralama şirketi ile görüşen jandarma, otomobilde GPS sistemi olduğunu öğrenip, aracı takibe aldı.

Otomobilin saat 23.00 sıralarında tekrar deponun bulunduğu yere geldiğini fark eden jandarma, operasyona başladı. Jandarma, gündüz sökerek istifledikleri sacları getirdikleri bir kamyona yükleyen 20 yaşındaki Ramazan A., 19 yaşındaki Hilmi Ö., 20 yaşındaki Ramazan A., 23 yaşındaki Mehmet A., ve 15 yaşındaki R.N.'yi suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan 5 kişinin, İzmir ve Torbalı İlçesi'ndeki çok sayıda hırsızlık olayı nedeniyle poliste suç kaydının olduğu öğrenildi. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



YC(AÖ/CK)