Merkez Seyhan İlçesi'ndeki iki özel hastaneden 38 ve 48 ekran büyüklüğünde 3 LCD televizyon çalınması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, araştırma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olan Nurhan Sinan Özşen'i teşhis etti.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, Özşen'in güvenlik görevlisinin önünden geçip, üst katlara çıkması, koridorlarda sakin sakin dolaşması, dakikalarca odalarda gezmesi ve koridordaki sebilden su doldurup içmesi kayda girdi. Televizyonları çöp poşetlerine sarıp binalardan çıkarttığı da anlaşılan Özşen kimliğinin belirlenmesi üzerine, düzenlenen operasyonla yakalandı.

8 ay kadar önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün deposundan atletizm yarışlarında start tabancasında kullanılan fişekleri çaldığı iddiasıyla tutuklanan ve 2 hafta kadar önce Denetimli Serbestlik Yasası'nda yapılan düzenleme ile tahliye olan Özşen, sorgusunda suçunu itiraf edip, çaldığı televizyonları sattığını söyledi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan Özşen, tutuklandı.



FK(OA/SS)