Merkez Çukurova İlçesi'nin Kurttepe, Karslı ve Yüzüncü Yıl mahallelerindeki hırsızlık olaylarını soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü, suça konu bölgede sivil ve resmi devriyelerin sayısını artırdı. Ara sokaklarda devriye gezen ekipleri durduran C.K., evinin bahçesinde şüpheli iki kişiyi gördüğünü söyleyerek, yardım istedi. C.K.'nın isteği üzerine eve giren polis ekipleri, Yasin S.'yi yatak odasındaki elbise dolabında yakaladı. Yasin S. gözaltına alınırken, suç ortağı olduğu belirlenen 19 yaşındaki Hasan Ö. ile 20 yaşındaki Veli K. ise çevredekiler tarafından yakalandı. Ev sahibi ve yakınlarının saldırısına uğrayan Hasan Ö. ile Veli K., araya giren polislerce güçlükle kurtarıldı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinden 2 çeyrek altın ile 150 lira çıktı.

Olay yerinde ilk ifadeleri alınan şüpheliler, Karslı Mahallesi'nde de arkadaşları olan 3 kişinin hırsızlık yapmaya gittiğini söyleyince, ekipler bu mahallede araştırma yapıp, 26 yaşındaki Aytaç A., 17 yaşındaki İ.A. ile 16 yaşındaki Y.T.'yi de kapıları kırmak amacıyla kullandıkları kazma, tornavida ve penselerle birlikte yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüphelilerin, 4 hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi. Şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.



FK(OA/CK)



Yasin S.: Saygan

Hasan Ö.: Özek

Veli K.: Kaya

Aytaç A.: Adıgüzel

İ.A.: İbrahim Aytaş

Y.T.: Yasin Tilki