ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçen 11 Ağustos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'daki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde görüştükten sonra aracına binerek ayrılmış, bu sırada konvoyun önüne kendini atan Abdurrahman Keskin, "Müslümanları öldürme, milletimi tehdit etme" diye bağırmıştı. Gözaltına alınan Keskin'in, 22 yıl muhabir olarak görev yaptığı TRT'den bir süre önce istifa ettiği ortaya çıkmıştı.

Protestosu Keskin, bugün Antalya'nın en işlek noktalarından Kalekapısı'nda basın açıklaması yaptı.

Keskin, 2 hafta önce Antalya'da faaliyet gösteren 13 yerel gazetenin 'Terörü lanetliyoruz' ortak manşetiyle çıktığı olayı öğrendikten sonra gazetecilere destek vermek için buraya geldiğini söyledi. Keskin, "Aziz milletim, şehitlerimiz var ama Antalya ve Türkiye tatilde. Aziz milletim, şehitlerimiz var ama televizyonlar ahlaksızlıkta birbirleriyle yarışıyor. Televizyon izlemeyelim, kitap okuyalım" dedi.

Gazeteci Keskin, bu açıklamayı neden Antalya'da yaptığı sorusuna ise "Türkiye'nin hiçbir yerinde gazeteciler terörü lanetleyip ortak manşetle çıkmadı. Bu tepkiyi Antalya verdi. Gönül isterdi ki Babıali de İstanbul da diğer 81 il de bu tepkiyi gösterseydi. Ben bu manşeti gördükten sonra Antalya'ya gelip buradaki gazetecilere destek olmak istedim" diye konuştu.