Dün saat 23.00 sıralarında ilçe merkezindeki Yalı Caddesi üzerinde bulunan istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Duvarla birlikte kayan toprak, belediyeye ait otopark alanını kapladı. Park halindeki 3 araç zarar görürken, çevrede büyük panik yaşandı. Yıkılan duvarın ve kayan toprağın üst tarafındaki binalarda oturanlar panik içinde kendilerini dışarıya attı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, arama-kurtarma köpekleriyle heyelan bölgesinde enkaz altında kalan olup olmadığını belirlemek için arama yaptı. Araştırmada, araçların içinde ve enkaz altında kimsenin bulunmadığı belirlendi.

3 APARTMAN BOŞALTILDI

Ekiplerin yaptığı inceleme sonunda heyelan bölgesinin üst tarafındaki 3 apartmanın tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verildi. Binalarda oturanlar, ilçedeki misafirhane ve otellere yerleştirildi.

Kaymakam İbrahim Çay ve Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık ile birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Ayyıldız, can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Bölgedeki 3 apartmanın tedbir amacıyla boşaltıldığını kaydeden Vali Ayyıldız, kar ve yağmurla birlikte toprağın yumuşuması sonucu heyelanın oluştuğunu ifade etti.



İÇ(EE/AK)