Polis Bakım ve Yardım Vakfı’na ait su fabrikasının ürünlerinin nakliye işlemleri ile ilgili 105 No’lu İkramiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ile 63 No’lu Çamlıca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi rekabeti doruğa ulaştı. İddialara göre fabrikanın su taşıma işi Çamlıca Motorlu Taşıcılar Kooperatifine verilince, su fabrikası köylerinin sınırı içinda olan  İkramiye Motorlu Taşıcılar Kooperatifi bu duruma tepki gösterdi.

Su fabrikasının hemen aşağısındaki kooperatif binasında toplanan üyeler, TIR ve kamyonlarını tesisin giriş ve çıkışlarına çekerek başka araçların girmesine engel oldu.  Bölgede 4 gün önce başlayan  gerilim nedeniyle önlemlerini arttıran Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü, kooperatif üyeleriyle konuşarak araçlarını çekmemeleri durumunda müdehalede bulunacakları uyarısında bulundu.

İkramiye Kooperatif Başkanı Fahrettin Parlak, “Bu fabrika kurulacağı zaman İkramiye köylülerine söz verildi. Kooperatif kurulması halinde taşıma işlerinin buraya verileceği söylendi. Ancak fabrikada ilk üretimin ardından taşıma işini başka kooperatifin yaptığını gördük. Taşıma işi bize verilmezse yolu açmayacağız” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Çuhadar, Kooperatif Başkanı Fahrettin Parlak ve üyelerle görüştükten sonra fabrika alanına geri döndü. TIR’ların çekilmemesi üzerine İl Jandarma Komutanlığından takviye kuvvet istenirken, TIR’ların çalıştırılarak çekilmesi için Hendek ilçe merkezinden de iki tane TIR tamircisi getirildi.

Sorunun çözülememesi üzerine devreye bu kez Doğu Marmara Kamyoncular Kooperatifleri Birliği girdi. Birlik Başkanı  Başkanı Ali Dayıoğlu taraflarla görüştükten sonra dün kooperatif başkanı ve üyelerini ikna ederek geçici olarak girişlerin açılmasını sağladı. Gelişmelerle ilgili açıklama yapan Birlik Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydoğdu, “Her iki kooperatifin başkanları ve fabrika yetkilileriyle toplantılar yapacağız. Buradaki ekmek herkese yeter. Tatsızlık olmadan sorunun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.



AG-HTY(MB/AAA)(FOTOĞRAF)