Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim görürken, henüz mezuniyet kepini havaya fırlatmadan eğitime yönelik bir şirket kurarak kendi işini yapmaya başlayan İzmirli Nazlı Aşçıoğlu, üniversite stresi yaşayan pek çok gencin yurtdışında eğitim görmesi için girişim başlattı. Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin’in önerisi üzerine bir şirket kuran ve Ukrayna’da 82 yıldır hizmet veren Kharkiv Radyo Elektronik Milli Üniversitesi’nin temsilcisiliğini alan NaSe Education Eğitim Danışmanlık Genel Müdürü Nazlı Aşçıoğlu, "Ukrayna eğitim alanında çok iyi bir ülke. Biz de yaklaşık 2 bin dolar gibi bir maliyetle bu ülkenin en köklü üniversitelerinden birinde eğitim olanağı sağlıyoruz" diye konuştu.

MÜHENDİSLİKLER ÖN PLANDA

Projeyi aile dostları olan Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin’in önerisi ile geliştirdiğini dile getiren Aşçıoğlu, şu bilgileri verdi:

"Ukrayna’daki üniversitelerin birçoğu Kharkiv kentinde bulunuyor. Bu kent, 300 bin öğrenci ile üniversite başkenti. Eğitim kalitesi de çok yüksek. 1930 yılından beri eğitim veren bu okul elektrik mühendisliği, elektronik, bilgi ve bilgisayar teknolojileri bölümlerinde Ukrayna'daki en iyi üniversite. Okulda pazarlama ve işletme yüksek lisans ve doktora bölümleri de var. Her sene 300'den fazla yabancı öğrenciyle hazırlık okuma imkanı sunuyor. Üniversite YÖK tarafından tanınıyor ve diploması Türkiye'de geçerli."

AB ÜLKELERİNDE DE GEÇERLİ

Bu okulu tercih eden öğrencilerin yabancı dil de öğrendiğini kaydeden Taşçıoğlu şu bilgileri verdi:

"Üniversitemiz AB ülkeleriyle anlaşmalı olduğu için diplomanız AB ülkelerinde de geçerli. Öğrencilerimiz AB üniversitelerine yatay geçiş yapma hakkına sahip. Okulun hazırlık sınıfı ücreti 2 bin 850 dolar, diğer bölümler ise 1500- 2 bin dolar arasında. Üniversite eğitimi için bu fiyatlar çok cazip. Biz firma olarak öğrencinin kayıt işlemlerinin yapılmasından, Ukrayna'da karşılanarak bürokratik işlemlerinin gerçekleştirilmesine ve yurtlara yerleştirilmesine kadar her türlü hizmeti sunuyoruz."



BT(İÖ/COŞ)