Elazığ İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Sivrice İlçesi'ne bağlı Karaçalı Köyü'nde bulunan Hazar Baba Kayak Merkezi'nin 3 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarıldığı belirtildi. Kayak merkezi ile ilgili detaylı bilgilere yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimiz Sivrice İlçesi'nin güneyinde bulunan 2347 metre yüksekliğindeki Hazar Baba Kayak Merkezi'mizi 3 yıllığına kiraya vermek için ihaleye çıkarmış bulunmaktayız. Tesisimizin tele-ski uzunluğu 1700 metre olup, kayak pisti uzunluğu ise 1100 metredir. İdaremiz tarafından tesisimize geçtiğimiz yıllarda 2 adet dinlenme salonu yapılmış, enerji, su ve yol problemleri çözülmüş olup, yapılan bu tadilatlardan sonra ilçemizde turizmin gelişimi adına gözle görülür, büyük bir canlılık meydana gelmiştir. Kayak merkezimizi mevcut halde bulunan kayak malzemeleri ile birlikte kiraya vereceğiz. Kış turizmi açısından gözbebeğimiz olan kayak merkezini yatırımcılarımızın yerli ve yabancı turistleri çekmeleri açısından büyük bir özveri ile çalıştırmalarını beklemekteyiz."

Açıklamada, ihale bilgilerine, 'www.elazig.gov.tr' ve 'www.elazigozelidaresi.gov.tr' adreslerinden ulaşılabileceği kaydedildi. Konu ile ilgili detaylı bilginin İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Şube Müdürlüğü'nden de alınabileceği belirtildi.



ŞG(GG/CK)