Kaplıcaya gelenler, kendilerini ziyaret eden Başkan Hacı Aysu'dan hamam ücretlerinde indirim yapmasını istedi. Bunun üzerine 6 lira olan hamam ücreti 5 liraya düşürme sözü verdi. Bu konuşmaları izleyen bir kişi ise "Başkanım 12 kilo buğday parasına hamama giriyoruz, 3 lira yap da sürümden kazan, daha çok vatandaş gelsin" dedi.

Haymana Belediye Başkanı Ak Parti'li Hacı Aysu, ünlü kaplıca oteli olan Cimcime Oteli'nin baştan başa yenilediğini belirterek, ilçedeki otel yatak sayısını atırmak ve daha çok kişiye hizmet vermek için de Saray Kaplıcaları ile Medrese Kaplıcaları adında iki yeni tesisi hizmete açtıklarını söyledi.. Haymana'da şehir merkezinin yenileyen, her mahalleye park yapan, ilçedeki bütün binaların boya ve badanasını yaptıraran Başkan Aysu, özellikle kaplıca alanında yaptığı hizmetlerle daha çok turist çekmeyi planladıklarını anlattı.

HEDEF 200 BİN TURİST

Belediye Başkanı Hacı Aysu, hizmete açtıkları yeni kaplıca ve hamam tesisleriyle ilçeye gelen turist sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yıl 150 bin kaplıca turistini Haymana'da ağırlamayı amaçladıklarını söyleyen Aysu, "Amacımız önümüzdeki birkaç yıl içinde turist sayısını en az 200 bine çıkarmaktır" dedi.

BAŞKANLA HAMAM PAZARLIĞI

Yeni yapılan Medrese kaplıca tesislerini ziyaret eden Belediye Başkanı Hacı Aysu, burada bulunanlarla ücret konusunda sohbet etti. Burada bulunanlar Hacı Aysu'dan 6 lira olan hamam ücretini 3 liraya düşürmesini istedi. Başkan ise, 1 lira indirim yaptı ve ücretleri 5 liraya sabitledi. Bunun üzerine bir kişi "Başkanım, 12 kilo buğday fiyatına hamama giriyoruz, sen indirim yap çok insan gelsin, sürümden kazanırsın" dedi. Ancak buna rağmen başkan Aysu fazla indirim yapamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Hacı Aysu, Haymana'da yeni bir kültür merkezi yaptıklarını belirtti. Bununla birlikte ilçede sosyal ve ekonomik hayatı olumlu etkileyecek yeni projelerin üzerinde çalıştıklarını kaydetti.



MÖ(AY/İD)