Olay, Atatürk Mahallesi Duygu Sokak 6 numarada geçen hafta salı günü meydana geldi. Uşak Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz, bunalıma girdi ve okul dönüşü evin çatı katındaki tavana bağladığı iple kendisini asarak intihar etmek istedi. Son anda durumdan haberi olan baba Mehmet Yılmaz söz konusu yere çıkıp oğlunun boynundaki ipi kesti, ambulans çağırdı. Hastaneye kaldırılan Tevfik Yılmaz dün  yaşam savaşını kaybetti. Baba Mehmet ve anne Emine Yılmaz, beyin ölümü gerçekleşen evlatlarının tüm organlarını bağışlama kararı aldı ve nakil için yoğun çalışma başlatıldı.

ANNESİ 10 YL ÖNCE KENDİ ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞ

Uşak Devlet Hastanesi Morgu'nda defin işlemleri tamamlanan Tevfik Yılmaz’ın cenazesini teslim alan yakınları, Fevzi Çakmak Camii'ne götürdü. Cenaze törenine Uşak Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Uşak İli Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, MHP Uşak İl Başkanı Alpay Özgür, Tevfik Yılmaz’ın annesi Emine ve babası Mehmet Yılmaz ile yakınları katıldı. Cenaze namazı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan inşaat ustası baba Yılmaz, "Oğlumun beyin ölümü gerçekleştiğinde organlarını bağışlama isteği duydum. Aile içinde alınan kararla da organlarını bağışladık. Dilerim oğlumun organları hayırlı insanlara gider ve hayırlara vesile olur. 10 yıl önce eşim Emine Yılmaz, organlarını bağışlamıştı. Bence herkes bağışlamalı. Oğlumun organlarını alan ve hayata tutunan vatandaşlar arar sorarsa görüşürüm. Zaten onlar bizleri arayıp soracaktır diye düşünüyorum" dedi. Fevzi Çakmak Camii'nde öğleleyin kılınan cenaze namazında Tevfik Yılmaz’ın annesi Emine Yılmaz, gözyaşlarına boğuldu. Yılmaz’ın cenazesi yapılan duaların ardından omuzlarda taşınıp cenaze aracına konuldu ve Uşak Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yakınları, Yılmaz’ın kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra intihar girişiminde bulunduğunu, başka bir kentte üniversite öğrencisi olan kız arkadaşının evi arayıp baba Mehmet Yılmaz’a durumu haber vermesiyle genç adamın ipten kurtulduğunu anlattı.



YK(İÖ/İD)