Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki bir firmada çalışan paraşüt pilotları Kayhan Dura ve Ali Büyükçoban, Güney Koreli müşterilerini yamaç paraşütüyle uçurmak için dünyaca ünlü paraşüt merkezi Babadağ'a çıktı. Paraşüt pilotları Babadağ'ın 1700 metre pistinden yolcularıyla birlikte arka arkaya tandem atlayış yaptı. Havalandıktan sonra uzun süre yan yana uçan paraşütler Belcekız Plajı açıklarına geldiklerinde 500 metre yükseklikte akrobasi denemesine başladı. Yolcuların heyecan içinde çığlıklar attıkları akrobasi denemesi sırasında hava akımı nedeniyle hızla alçalan paraşütlerden biri diğer paraşüte dolandı. Pilot ve yolcunun dolandığı paraşüt tamamen kapanırken, açık kalan paraşüt 4 kişinin ağırlığı ile hızla düşmeye başladı.

Bir süre sonra açık kalan paraşüt de kapanırken pilotlardan biri yedek paraşütünü açarak düşmenin etkisini azaltmaya çalıştı. Havada taklalar atan paraşüt pilotları ve yolcular Belcekız Plajı'nın 800 metre açığında denize çakıldı.

Kıyıdan hareket eden kurtarma botları suda çırpınan paraşütçü ve yolculara ulaşarak sudan çıkardı. Kurtarma botu ile kıyıya getirilen paraşüt pilotu ve yolculardan şans eseri yaralanan olmadı.

Paraşüt pilotu ve yolcuların gökyüzündeki ölüm kalım savaşı plajda denize giren tatilciler tarafından saniye saniye görüntülendi. Kimlikleri öğrenilemeyen Güney Koreli turistler şikayetçi olmayınca konu güvenlik birimlerine yansımadı.