Geçen hafta etkili sağanak yağış nedeniyle Amik Ovası'da yaklaşık 100 bin dekar alan sel suları altında kalırken, yükselen su ovanın ortasındaki Hatay Havaalanı'nı da tehdit etmeye başladı. Havaalanının pist çevresindeki su yüksekliği 1 metreye yaklaştı. Suyun çekilmesi için drajene kanallarının açılmaya başlandı.

THY, SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Hatay Valiliği, Hatay Havaalanı'nda herhangi bir sel tehdidi olmadığını, seferlerin aksamadan devam ettiğini, havaalanı çevresindeki tarlalarda su biriktiğini bildirirken,

THY bugün yapılması planlanan Hatay seferlerini iptal etti, diğer hava yolu şirketleri ise seferlerini gerçekleştirdi.

1.5 AY KAPALI KALMIŞTI

Aşırı yağış ve Asi Nehri'nin taşması nedeniyle sel basan Hatay Havaalanı, 29 Ocak 2012'de hava trafiğine kapatılmıştı. Su seviyesinin düşmesi üzerine kısa süreliğine açılan havaalanı, yağış ve sel baskınları nedeniyle tekrar kapatıldı ve 19 Şubat'a kadar uçak seferleri durduruldu. Havaalanı, yağışların devam etmesi üzerine önce 26 Şubat'a, ardından 3 Mart'a daha sonra 15 Mart'a kadar kapatıldı. Valilik, Devlet Su İşleri ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılan çalışmanın ardından havaalanı 15 Mart'ta tekrar ulaşıma açıldı.



ME(OA/İD)