Antakya Emlakçiler Derneği 2'inci Başkanı Ali Genco, özellikle Halep'teki çatışmalar nedeniyle resmi olarak Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin sayısında önemli artış yaşandığını söyledi. Bu kişilerin ya akrabalarının yanında kaldığını ya da ev kiraladığını belirten Ali Genco, bu yüzden ev kiralarının da neredeyse ikiye katladığını kaydetti. Antakya'da daha önce aylık 300- 400 TL'den başlayan ev kiralarının Suriyelilerin gelmesiyle 500- 600 TL'ye fırladığını belirten Genco, "Ekonomik durumu iyi olan Suriyeliler otelde kalıyor, ya da dayalı döşeli ev tutuyor. Maddi durumu orta halli olan Suriyeliler ise ev kiralayarak çocuklarıyla birlikte burada yaşıyorlar. Şu anda Hatay ve Reyhanlı'da kiralık ev bulmak mümkün değil" dedi.

Ev sahiplerinin evlerini Suriyelilere kiraya vermeye çekindiğini de anlatan Genco, bu sorunu kontrat yapıp, Suriyelilerin pasaport fotokopilerini alıp, polise bilgilendirme yaparak çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

4- 5 AİLE BİRARADA KALMALARI SORUN YARATIYOR'

Zaman zaman şikayetler de aldıklarını vurgulayan Genco, "Suriyeliler bize daire kiralamak için geldiklerinde kendilerine her türlü kolaylığı sağlıyoruz. ancak daha sonra daireye başkalarını da alınca ev sahibi ile karşı karşıya kalıyoruz. Ev sahipleri ve apartman sakinleri aynı dairede 4- 5 ailenin kaldığını görünce rahatsız olduklarını bildirip zaman zaman şikayetçi oluyorlar. Buna benzer sorunlarla karşılaşıyoruz. Karşılıklı anlayışla çözüm arıyoruz" diye konuştu.



ME(OA/COŞ)