Kent merkezinde aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken ulaşımda da aksamaların yaşanmasına neden oldu. Kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 898 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolu kapalı olan belde ve köylerdeki hastalar güçlükle hastanelere ulaştırıldı. Kent merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Beldesi'nin yolu da kar nedeniyle kapandı. Beldede 1 haftadır şiddetli karın ağırısı şikayeti çeken Ahmet Gayhan, yolun kapalı olması nedeniyle hastaneye gidemedi. Sabah saatlerinde durumu ağırlaşan Gayhan için yakınları beldeye ambulans istedi. Ancak normal ambulans beldeye gidemeyence paletli ambulans devreye sokuldu.

Yol açma çalışması yapan iş makinelerinin yardımıyla güçlükle beldeye ulaşan paletli ambulans hastayı alarak kent merkezine doğru yola çıktı. 3 saat süren yolculuktan sonra paletli ambulanstaki Ahmet Gayhan, Paşabahçe yolu üzerinde bekleyen normal ambulansa nakledildi. Sivas Numune Hastanesi'ne götürülen Gayhan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Özel idare ekiplerinin kapalı olan köy yollarını açma çalışmalırının aralıksız devam ettiği belirtildi.

MALATYA YOLU AÇILDI

Öte yandan, dün gece boyu kapalı kalan Sivas-Malatya Karayolu ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucu bugün öğle saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı. Kar ve tipi nedeni ile kapanan ve araçların ilerlemekte zorluk çektiği havaalanı yolunda da Karayolları ekipleri, savurma makineleri yardımıyla çalışma yaptı.



HÖ(EA/CK)