İstanbul'da saat 15.00 sıralarında başlayan ve 20 dakika süren sağanak halindeki yağmur hayatı felç etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam oldu. Vatandaşların bazıları da duraklara koştu. Yağmurlardan en çok etkilenen yer ise Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.


Hastanenin yoldan altta kalan Acil Servis Bölümü'nü su bastı. Rögar kapaklarının suyu boşaltmasında yeterli olmadığı servis önü göle dönüştü. Kapı aralarından su içeri sızmaya başlayınca yardım istendi. Hastaneye gelen itfaiye ekipleri rögar kapaklarını çıkararak su boşaltmaya başladı. Bu sırada hastanenin temizlik personeli de ellerinde paspaslarla suyun boşaltılmasına yardımcı oldu.


Su baskını nedeniyle hastaneye gelen hastalar içeri alınamadı. Hastane içindeki giriş bölümünde bulunan bazı hastalar da sağlık personeli tarafından dışarı çıkarıldı. Dışarı çıkan hastalar da yağmurdan etkilenmemek çaba sarfetti. Çıkan hastaların arasında serumlu hastaların ve çocuklu kadınların da olduğu görüldü. Su baskınından dolayı korkuya kapılan bir yaşlı bir kadın da yakınları tarafından apar topar bahçeye çıkarıldı.


(BB) (FOTOĞRAF)