Nusaybin'de doğum sancıları artan 30 yaşındaki Hevin Kılıç, dün akşam saatlerinde yakınları tarafından özel bir araçla Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Hamile Hevin Kılıç, artan sancılar sonucu hastaneye yetişmeden yolda araç içerisinde doğum yaptı. Araçta doğum yapan Kılıç, Nusaybin Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan geçen bir grup mülteciyi, sağlık kontrolü için acil servise getiren polis aracı kapattığı için, ilk anda Hevin Kılıç'ı içeri alamayan sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi araç içerisinde yaptı. İlk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri, bebeğin göbek bağını araç içinde kesti. Daha sonra polis aracının acil servis önünden çekilmesinden sonra, kız olduğu belirtilen bebek hijyenik bir örtü içerisinde, annesi Hevin Kılıç da sedyeyle hastaneye götürüldü.

Çevredeki vatandaşlar, acil sevris önünde bekleyen polis aracı yüzünden doğum yapan kadına müdahalenin geciktiğini iddia ederek tepki gösterdi. Hastane yetkilileri ise "Polis aracının acil servis önünde parketmesi, hastayı içeriye taşımamıza engel değil. Sedyeler zaten acil servis kapısının yanında bekletiliyor. Kadın hastanemize gelmeden zaten doğum yapmıştı. Önceden haber verildiği için görevlilerimiz hazır bekliyordu. Araç acil servise gelir gelmez görevlilerimiz ilk müdahaleyi acil servis önündeki araçta yaptı. Daha sonra uygun koşullar oluşturulduktan sonra kadın ve bebeği, sedye ile hastaneye alındı. Her ikisinin de sağlık durumu şu an çok iyi" dedi.