Marmaris’teki bir elektronik şirketinde işçi olarak çalışan K.T. (45), oğlu C.T. (22) ve eşi S.T. (44) ile bugün saat 14.00 sıralarında Marmaris Devlet Hastanesi’ne gitti. İddiaya göre, K.T. otomobilini ambulanslar için ayrılan bölüme park etti. Bunun üzerine hastenin özel güvenlik görevlisi Yusuf Yahşi, kendisini uyardı. Ancak, uyarıya aldırış etmeyip, “Çekmiyorum. Sıkıysa çektir” dediği ileri sürülen K.T. ile güvenlik görevlisi Yahşi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine sinirlenen K.T., elindeki otomobil anahtarını yumruk yaptığı parmaklarının arasına sıkıştırıp, Yahşi’yi yumrukladı. K.T.’ye oğlu C.T.’de yardım ederek güvenlik görevlisini darp etti.

Bu arada kavgayı görerek gelen diğer özel güvenlik görevlisi Koray Kotuk da baba-oğul tarafından darp edildi. Kavgayı, olay yerine gelen polis ve çevredekiler güçlükle ayırdı. Başına aldığı darbelerle bayılan güvenlik görevlisi Yahşi, hastanenin yoğun bakımında tedaviye alındı. Diğer güvenlik görevlisi Kotuk’un tedavisi ise ayakta yapıldı.

Polis, saldırgan K.T., oğlu C.T. ve eşi S.T.’yi gözaltına aldı. Çarşı polis merkezine götürülen 3 şüpheli, ifadelerinde güvenlik görevlisi Yahşi’nin kendilerine hakeret ettiğini ileri sürdü. K.T. ve ailesi ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren Yahşi, hakaret ettiği suçlamalarını kabul etmeyerek, “Aileyi kibarca uyardım. Ancak, dinlemeyip, saldırdı. Anahtarı muşta gibi kullanıp, başıma iki kez vurunca kendimi kaybetmişim. Ondan sonra yaşananları hatırlamıyorum” dedi.

OLAYI KINADI

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tolga Çakmak, yaptığı basın açıklaması ile olayı kınadı. Çakmak, yapılanın şehir eşkiyalığı olduğunu belirterek, “Hastane gibi bir yerde bu tür olayların olması üzücü. Yasal haklarımızı sonuna kadar koruyacağız” dedi.

AG(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)