Olay dün akşam saatlerinde Iğdır Devlet Hastanesi'nin ek hizmet binasında meydana geldi. Hastanenin koridorundaki bankta oturarak muayene sırası bekleyen iki kadının yanına gelen 30 yaşlarında yaşlarda bir kadın, kucağındaki bebeği uzatarak, "Çocuğuma bir dakika bakın ben eşyalarımı alıp geliyorum" dedi. Bebeği kadınlardan birine veren kadın hızla uzaklaştı. Yaklaşık 15 dakika bebekle birlikte bekleyen kadınlar, kimsenin gelmemesi üzerine durumu hastane yetkililerine bildirdi. Olay yerine çağrılan polis, görgü tanıklarının ifadeseni aldı. Polis, çocuğu bırakan kadınaulaşmak için eşgal belirlerken hastane ve çevredeki MOBESE görüntülerini de incelemeye aldı.

SOSYAL HİZMETLER'E TESLİM EDİLDİ

Çocuk sevrisine götürülerek kuvözde bakım altında tutulan bir aylık erkek bebeğe servesteki hemşireler 'Baran' adını koydu. Bebekle yakından ilgilenen hemşireler, "Çok tatlı bir çocuk. Umarız annesi pişman olur ve gelip sahip çıkar" dedi.

Yapılan muayenenin ardından sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Baran bebek Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.



SD(KS/COŞ)