Merkez Seyhan İlçesi'nde 2 özel hastanede son günlerde peş peşe hırsızlık olayları meydana geldi. Boş odalardaki LCD televizyonlar ile refakatçilerin çantaları gece bilinmeyen bir şekilde çalınınca hastane yöneticileri, polisten yardım istedi. Hastanenin güvenlik kameralarını incelemeye alan Hırsızlık Bürosu ekipleri, hakkında 25 defa işlem yaptıkları ve denetimli serbestlik yasasından yararlanıp 2 hafta önce cezaevinden tahliye olan Nuhak Sinan Özşen'i tanıdı.

Yaklaşık 2 hastanenin 2 haftalık güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen polis, Nurhak Sinan Özşen'in akşam ziyaret saatinde hastaneye girdiğini, tuvalete saklanıp ortalık sakinleştikten sonra da odalara yöneldiğini belirledi. Kayıtlardan, Özşen'in boş bulunan odalardaki LCD televizyonları ve hasta yakınlarının çantalarını çöp poşetine yerleştirip dışarı çıkardığı da saptandı. 

Kısa süren araştırma sonucunda Nurhak Sinan Özşen, Hırsızlık Bürosu görevlisi polislerce yakalandı. Gözaltına alınan Özşen, hastanelerden çaldığı 3 televizyonu sattığını itiraf etti.

Nurhak Sinan Özşen, 8 ay kadar önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün deposundan atletizm yarışlarında start tabancasında kullanılan fişekleri çaldığı iddiasıyla tutuklanmıştı.



FK(OA/BT)