Hasankeyf İlçesi'ne bağlı 18 köy muhtarının katıldığı İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması, 60'ncı Yıl İlköğretim Okulu salonunda yapıldı. Etkinliğe Kaymakam Cevat Uyanık, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Nejat Özgen, İlçe Emniyet Amiri İbrahim Şahin ve kurum müdürleri ile 18 köyün muhtarı katıldı.

ÖDÜLÜ İŞ MAKİNESİ 

Yarışmada Saklı Köyü muhtarı Abdülselam Tekeş, 48 puanla birinci olurken, köyde çalıştırılmak üzere bir haftalık kırıcı adlı iş makinesini kullanma hakkı kazandı. İkinci olan Öğütlü Köyü Muhtarı Rıdvan Turan 2 bin lira, üçüncü olan Çardaklı Köyü Muhtarı Habip Temel'e ise bin lira ile ödüllendirildi. Uzundere Möyü Muhtarı Hasan Takak, İstiklal Marşı'nı ezberlemediğini belirtince yarışmadan çekildi. Birinci olan Saklı Köyü Muhtarı Abdülselam Tekeş'in ödülünü Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık verdi.

"10 KITAYI CEBİNDE TAŞIYANA ŞAHİT OLDUM"

Muhtarlara Hasankeyf resimli kupa, havlu ve kalem hediye eden Kaymakamı Uyanık,

"Muhtarlar arası İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması fikri, Mart ayında bizlerde oluştu. Ben biliyorum ki, ilkokulu doğru düzgün tamamlamayan muhtarımız var ama İstiklal Marşı'nı çok iyi ezberlemiş. Hatta dairede hazırladığımız CD'leri köy taşımacılığı yapan minibüslerinde çaldıklarını biliyorum. İstiklal Marışı'nın on kıtasını ezberlemek için 10 kıtayı cebinde taşıyan muhtarlara şahit oldum. Yarışmayı jüri üyelerimiz değerlendirdi. Biz olabildiğince objektif olmaya çalıştık. Sahnede konuşmak bile cesaret isterken, İstiklal Marşı'nı okuyanları tebrik ediyorum. Tüm muhtarlarımı tebrik ediyorum"

"KÖYÜMÜZÜN İHTİYACI VARDI"

Yarışmada birinci olan Saklı Köyü Muhtarı Abdülselam Tekeş ise, "İstiklal Marşı'nı daha okuldayken biliyordum. Ezberlemek için zorlanmadım. Köyümüzün sorunları vardı, yarışmayı kazanarak bir hafta boyunca kırıcı iş makinesini köyümüzde kullanabileceğim" dedi.