Bekaroğlu, "Bugün darbelerle ve vesayet sistemi ile mücadele edildiği söylenmektedir. Bizler bu mücadeleyi desteklemekteyiz. Ancak darbeler ve vesayet sistemi ile mücadele darbeci ve vesayetçilerin kurdukları kurumlarla yapılamaz. 12 Eylül ve 28 Şubatçıların aldıkları kararların sonuçları duruyor. İnsanların mağduriyetleri devam ediyor. İçinde askerlerin de bulunduğuı amir-memur, alt -üst ilişkilerine göre çalıştığı gerekçesi ile lağvedilen DGM'lerin kararlarının hala geçerli olması kabul edilemez. 12 Eylül ve 28 Şubat döneminde alınan bu sözde mahkeme kararlarının sonuçları ile beraber iptal edilmesi, mağdurların haklarının iade edilmesi gerekmektedir" dedi.


"KAVAKÇI'NIN HAKLARININ İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"


Bekaroğlu taleplerini sıralayarak şöyle konuştu:


"Vesayet sisteminin bütünüyle tasfiye edilmesi için darbecilerin yaptıkları anayasa ve yasalar ile ihdas ettikleri kurumların ortadan kaldırılmasını, kaldırılan DGM'lerin verdikleri bütün kararların iptal edilmesini ve bu davaların ivedilikle ve resen yeniden ele alınmasını talep ediyoruz. Biz tüm darbe mağdurlarının haklarının iadesini istiyoruz. Salih Mirzabeyoğlu ve Merve Kavakçı 28 Şubat darbesinin en çok mağdur ettiği sembol şahsiyetlerdir. Mirzabeyoğlu 28 Şubat'ın DGM'leri tarafından haksız şekilde mahkum edilmiştir ve hala cezaevindedir. Kavakçı da başta vatandaşlık olmak üzere tüm haklardan mahrum edilmiştir. Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılanmasını ve Kavakçı'ya haklarının iade edilmesini talep ediyoruz."


HAS Partililer de ellerinde "28 Şubat adaletsizliğine son" yazılı pankartlar taşıdı. HAS Partililere, Yeni Devir Hukukçular Derneği de destek verdi. Yapılan basın açıklamasının ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı.


SK (MK) (FOTOĞRAF)