Mehmet  Bekaroğlu,  Dış Hatlar Terminali geliş katı önünde bekleyen grubu ziyareti  yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


“ Grev yasağına karşı çıktıkları için işten atılan THY çalışanlarını desteklemeye geldik. Türkiye’de maalesef yapay gündemler konuşuluyor. İşte şu anda ana muhalefet partisi ile Başbakan’ın yaptığı görüşme. Başkanlık sistemi nasıl olacak? Yarı Başkanlık sistemi nasıl olacak? Bunlar konuşulurken ekonomik hayatla ilgili, çalışma hayatı ile ilgili geri dönüşü olmayan önemli açıklamalar yapılıyor. Türkiye halkının bütünü ucuz iş gücü ve müşteri haline getirilen temel yasalar çıkarılıyor ama hiç kimse grev yasaklarını konuşmuyor. Hiç kimse sayıları bir milyonu aşan taşeron işçileri konuşmuyor, hiç kimse iş kazalarında her ay 50-60 kişinin ölmesini konuşmuyor. Maalesef Esenyurt’ta yanarak ölen 11 işçiyi konuşmuyor. Hükümetiyle, muhalefetiyle, ana muhalefetiyle, cemaatiyle, şusuyla, busuyla Türkiye’de bir oyun oynuyorlar. Bu oyunun da en büyük mağdurları çalışanlar.”

Hükümetin THY için takındığı tavrın dünyada örneği olmadığını belirten Mehmet Bekaroğlu, şöyle devam etti:


“Bir taraftan sendika olacaksınız, toplu sözleşmeler yapacaksınız ama grev hakkı olmayacak. Böyle bir saçmalık olmaz. İşçinin gücü nereden kaynaklanıyor? Üretimden kaynaklanıyor. Üretimden kaynaklanan gücünü elinden alırsanız, işçi nasıl pazarlık yapacak? Bunlar her şeye para gözüyle bakıyor. THY’de yapılan açıklamalar, işi yavaşlatma günü Sayın Bakanların, Başbakanın yapmış olduğu açıklamalar neydi? Biz asla ve asla ekonomiye zarar verebilecek hiçbir şeye izin vermeyiz. Bu hükümet her şeye piyasa gözüyle bakıyor. Türkiye’yi, dünyayı  piyasa öncelikli olarak düzenliyorlar. İnsan çok önemli değil. Burada 305 kişi direniyor. Bunlar zaten çok maaş alıyorlardı, bu kadarı hakları değil. Zaten hükümetin yaptığı şey bu. Bütün çalışan kesimleri, birbirine kışkırtıyor. Emekliyi işçiye, işçiyi memura kışkırtıyor. Az para alanı çok para alana karşı kışkırtıyor. Bu şekilde yönetiyorlar. Yanlış. Bu gün bu arkadaşlarımıza yapılan yarın her kese olacak.”


Daha sonra konuşan Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ise Has Parti’nin desteğine teşekkür etti. Hava- İş üyesi 305 çalışanın işine son verilmesi için başlatılan eyleme daha sonra CHP Eyüp İlçe Teşkilatı üyeleri destek de verdi.


FK  (MK) (FOTOĞRAF)