Olay, Denizli ve Mithatpaşa mahallelerinde meydana geldi. İddiaya göre 'Aybeyler' adıyla olarak bilinen grubun üyeleri, bugün saat 10.30 sralarında işyerlerini gezip, esnaftan zorla para istedi. Haraç toplama girişimine karşı çıkan esnaf ile çete mensupları arasında taşlı sopalı kavga yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle kavga bastırıldı.

Saat 13.30 sıralarında ise Denizli Mahallesi 58240 Sokak'ta yine aynı kişiler arasında bu kez av tüfeği, bıçak ve satırların kullanıldığı kavga yaşandı. Kavgada av tüfeğiyle vurulan Malik Taş adlı genç öldü. Polis ekiplerinin bastırmakta güçlük çektiği kavgada Ömer Peri, kardeşi Halit Peri dövülerek, karşı gruptan Melih Taş ve Reşat Taş bıçakla yaralandı. Olaya müdahale eden ekipte görevli polis memurları Turan Çolak atılan taşla kolundan, Mansur Özgür yumruk darbesiyle yüzündün ve elinden yaralandı.

Kavganın büyümesi üzerine çevik kuvvet, terörle mücadele ve asayiş şubelerinden çok sayıda ekibin panzer desteğiyle girdiği mahallede gruplar dağıtıldı. Olaya karışan kişilerin yakalanması için polisler, çok yönlü çalışma başlattı.



FK(OA/SS)