Bodrum'un Kumbahçe Sahili'nde 1979 yılından beri hizmet veren ve girdiği mali kriz nedeniyle geçen yaz sezonunda kapanan dünyaca ünlü Halikarnas Disko, bu yaz sezonunda kapılarını yeniden açtı. Yenilenen diskonunun açılış gecesine, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Açılışa, diskonun tasarımını yapan Jade Jagger de katıldı. Jagger, çalınan müzikler eşliğinde dans etti. Sahneye ilk olarak, İngiltere'den gelen ve 5 kadından oluşan 'High On Heels' grubu çıktı. Grup söylediği parçalarla açılış partisine renk kattı. Perküsyon şovunda ise 'Batala Drummers' sahneye çıktı.

LAZER VE HAVAİ FİŞEK ŞOV

Halikarnas Disko'nun vazgeçilmez eğlenceleri arasındaki yerini alan lazer şovları da gecede oldukça ilgi gördü. Bodrum Kalesi'ne lazerle yansıtılan 'Halikarnas' yazısı ilçenin birçok noktasından görülebilirken, izleyenlerden uzun süre alkış aldı. Ayrıca, açılış gecesine özel olarak havai fişek gösterisi yapıldı. Deniz üzerindeki bir tekneden fırlatılan havai fişeklerle yaklaşık 20 dakika süren gösteriyi izleyenler, muhteşem bir görsel şölen yaşadı.

DANSÇILAR YÜREK HOPLATTI

Halikarnas Disko'nun olmazsa olmazı arasına giren dansçıları da gecede yürek hoplattı. Birbirinden seksi dansçı kızlar, gökyüzü dahil olmak üzere, diskonun dört bir köşesinde dans etti. Her köşede ayrı dansçıların yer aldığı gecede, diskonun deniz tarafında bir dansçı kız da balonla havalanarak akrobatik hareketler sergiledi. Balona bağlanarak sarkıtılan ipin ucundaki bir çember içerisinde dans eden dansçı kız büyük alkış aldı.

Açılış gecesinde içeriye giremeyenler ise diskonun sahil bölümünden açılış partisini izlemeye çalıştı. Onlarca kişi sahilde toplanarak, şovları çalınan müzikleri dinledi. İçeriyi görme imkanı bulunmasa da vatandaşlar, sahil bandından saatlerce ayrılmadı.

DESTEK İSTEDİ

1978 yılında Bodrum'a ilk kez geldiğini ve bir yıl sonra küçük bir pansiyon olan Halikarnas'ı disko yaptığını belirten işletmeci Süleyman Demir, "Burayı pansiyondan diskoya çevirdiğim zaman bana çok kızan olmuştu. Zaman geçiyordu ve biz de ona uymak zorundaydık. Böyle bir diskonun, Bodrum'daki geleceğini gördüm. 30 yılı aşkın süredir, amacımız yalnızca eğlendirmek oldu. Bodrum'u ve Halikarnas Disko'yu koruyalım. El birliği ile burayı bir dünya markası yapmak istiyorum. Lütfen sizler de bana destek olun" dedi.

HALİKARNAS’TA PROGRAM

Halikanas’ta, 24 Temmuz'da Dennis Ferrer, 31 Temmuz'da Boy George, 7 Ağustos'ta Paul Oakenfold&Seb Fontaine, 21 Ağustos'ta Above&Beyond, 13 Eylül'de David Morales ve 18 Eylül'de Tom Novy müzikseverlerle buluşacak. Ayrıca sürpriz isimlerinde yaz ayı boyunca Halikarnas Disko'ya geleceği belirtildi.



SŞ(İÖ/CK)