Hakkari Üniversitesi'ne bağlı Hakkari Meslek Yüksekokul bahçesinde düzenlen mezuniyet törenine, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Battal Arslan, Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Tahir Yaşar, kurum müdürleri, çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra bölümlerinde derece alan öğrencilere onur belgeleri verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Battal Arslan, 2008 yılında eğitim öğretime başlayan Hakkari Üniversitesi'nin bugüne kadar 1846 öğrenciyi mezun etiğini söyledi.

Prof. Dr. Aslan, "Bu yıl 4. mezunlarımızı veriyoruz. Bu yıl üniversitemizden 660 öğrenci mezun ediyoruz. Rektörümüz üniversitenin daha geliştirilmesi için çok çaba harcıyor. Biz de bu konuda bütün Hakkarili vatandaşında destek istiyoruz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Fen Bilgisi ve Yabancı Dil Bölümlerin öğrencileri burada eğitimlerine başlayacaklar" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından mezun olan öğrenciler okul önünde hatıra fotoğraf çekip keplerini havaya fırlattı. Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Battal Aslan, Kürtçe şarkılar eşliğinde öğrencilerle birlikte halay çekerek mezuniyet coşkusunu kutladı.



BD(FE/SS)