Hakkari'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı adeta durma noktasına getirdi. 133 köy ve 375 mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari'de belediye ekipleri, karla mücadele için yoğun çalışma başalttı. Geceli- gündüzlü yapılan kar çalışması, Hakkari'deki 2 fırmanın da sağladığı destekle 11 iş makinası ile sürdürülüyor. Cadde, sokak ve mahalle yollarında toplanan karlar belirli noktalarda toplandıktan sonra kamyonlara yüklenerek kent dışına çıkartılıyor.

Gece saatlerinde yapılan karla mücadele çalışmalarını yerinde izleyen Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, şöyle dedi:

"Kentte yoğun kar yağışı nedeniyle olağanüstü bir durum var. Okullar tatil edildi. Belki uzun süreden bu yana Hakkari'ye bu kadar kar yağmamıştı. Şehir merkezinde kar kalınlığı yer yer 1.5 metreye ulaşmış durumda. Tabii ki böylesi bir durum bir çeşit afet durumudur. Şu anda bütün araçlarımız, iş makinelerimiz hatta bazı firmaların verdikleri iş makinesi desteği ile kar temizleme çalışması yapıyoruz. Şu ana kadar 2 bin ton kar kamyonlarla taşındı. Bu çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Belediyemiz bu konuda son derece zorlanıyor. Gece- gündüz çalışmamıza rağmen yeterli olamıyoruz. Yine de bazı sıkıntılar oluyor. Çünkü şehir büyük ve kentteki arazi çok sarp.Ondan dolayı her yere kısa sürede ulaşma şansımız yok.Halkımızın bu konuda bizi anlaması gerekiyor."

Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, devletin doğu illerine bu tür doğal afetler konusunda hemen hemen hiç destek vermediğini de ileri sürererek, şöyle konuştu:

"Böylesi durumlarda özellikle Doğu illeri büyük dejavantajla karşı karşıya. Çünkü devletin desteği hemen hemen yoktur. Bu konuda desteği gerekiyor. Çünkü büyük bir eşitsizlik var. Doğu illerindeki belediyeler ile diğer iller arasında büyük fark var. Belediye ekiplerimiz gece saat 02. 00'ye kadar karla mücadele çalışmasını yürütüyor. Bu konuda bize destek veren farmalar var. Diğer işadamlarımızın da belediyelerine destek olmalarını istiyoruz. Gecesini gündüzüne kadan personelimize de teşekkür ediyorum."



BD(FE/İD)