Silopi'den Irak'a açılan ve Suriye'deki iç savaş nedeniyle yükü daha da artan ve günde yaklaşık 5 bin aracın giriş- çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı'nda görülen kilometrelerce araç kuyrukları yok olacak. Habur Mülki İdare Amirliği aldığı bir dizi tedbirlerle araç kuyruklarını eritti. Başta bazı sürücülerin gece saatlerinde 20 TL'lik mesai ücretini ödememek için normal mesai saatini beklemeleri nedeniyle görülen kuyruklarda para verip geçmek isteyenlerin bekleyen araçların çekilmesiyle geçişleri sağlandı.

Şırnak İl Özel İdaresi'nin yaptırdığı 5 bin TIR kapasiteli TIR Parkı'nın bir bölümü tamamlanıp, zemini betonla kaplanarak araçların burada bekletilmesi sağlandı. Önümüzdeki yılın Mart ayında 2 bin 500 araçlık bölümünün hizmete sokulacağı parka araçlar şimdiden alınmaya başlarken, kuyruklar eridi. Parkın ikinci 2 bin 500 araçlık bölümünün ise, ihale çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Yetkililer, toplam 5 bin kapasiteli parkın hizmete girmesiyle kuyrukların tamamen ortadan kalkacağını söyledi. Projeye göre parkta şoförlerin temiz ve güvenli bir alanda yemek yemeleri ve konaklayacakları alan ile park alanları oluşturulacak. Kafeterya ve otelin de yapılacağı sahada şoförler için gerekli olan tüm sosyal tesislerin yapılacağı belirtildi.

Silopi'de çevre yolu çalışmaları kapsamında TIR parkı sahasından Habur Sınır Kapısı'na kadar olan 3 kilometrelik yol 7 ayrı şeritten oluşacak.



MSY(GG/İD)