Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda son günlerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluk nedeniyle sınır kapısı üzerindeki karayolunda yaklaşık 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Kuyrukta bekleyen sürücüler duruma tepki gösterirken, günlerdir perişan olduklarını belirttiler.

Kamyon şoförü Nevzat Bulut, 3 günden beri kuyrukta beklediğini ve bu süre içerisinde 1 kilometre yol alamadığını belirterek, rüşvet veren bazı sürücülerin kuyrukta beklemeden geçiş yaptığını ileri sürdü. Sürücülerden Ömer Kılıç ise günlerdir kuyrukta beklediklerini ve tüm ihtiyaçlarını kuyruklarda karşılamak zorunda kaldıklarını anlatarak, "Kuyruklar yüzünden çok rezillikler çekiyoruz. Su bile bulamıyoruz. Artık bu kuyruklarda beklemek istemiyoruz. Yetkililerin çalışma yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken de Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeni ile bütün araçların Habur Gümrük Kapısı'na yöneldiğini ve bu yüzden aşırı yığılmaların oluştuğunu söyledi. Eken, ayrıca son günlerde yaşanan sistem arızasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek, kuyruğun en kısa zamanda sona ereceğini ifade etti.