Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi

Narkotik Büro ekipleri, 6 aylık teknik takibe takılan uyuşturucu şebekesinin, Kuzey Irak'ta elde ettikleri uyuşturucuyu Türkiye'de pazarlayacaklarını belirledi. Takip başlatan ekipler, Ulus'ta bir otelde alıcılarla buluşan ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan uyuşturucuyu pazarlayan şebekeye yönelik operasyon yaptı. Ardından uyuşturucu tacirlerinin bağlantılı olduğu kişileri de belirleyen Narkotik ekipleri, ikinci bir operasyon daha gerçekleştirdi.

HABERAL'IN AMCA KIZI İDDİASI

Operasyonu genişleten ekipler, Altındağ İlçesi'nde bir gecekonduya da baskın yaptı. Evde yapılan aramalarda yüklü miktarda uyuşturucu hap ve esrar ele geçiren Narkotik ekipler, evdeki biri kadın 4 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgulama sırasında şüphelilerden Alev Haberal'ın, Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın akrabası olduğunu söylediği iddia edildi. Rize Pazar İlçesi'nin Subaşı köyü nüfusuna kayıtlı olan Alev Haberal'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Narkotik ekiplerin gerçekleştirdikleri operasyonda piyasa değeri 1 milyon TL olan 44 bin uyuşturucu özellikli hap, 30 kilogram esrar ve 76 gram eroin ile uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 20 bin TL ele geçirildi.