8 sanığın yargılandığı dava Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda görülüyor. Davaya tutuksuz sanıklar İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Zerrin Yiğit, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Hatice Sezer Karcıer, Nazmi Gültekin, Erkan Özhun, Songul Arı ve Muhammet Hüsrev katıldı.


Duruşmada ilk olarak Erkan Özhun’un sanık avukatı Şerife Deniz Oral, davanın bekletilmesi talebinde bulundu. Avukat Oral, “Bu davadaki sanıklar ‘ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık ‘ ile suçlanıyor. Ancak ortada Ergenekon terör örgütüdür diye bir karar yok. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu konudaki yargılama devam ediyor. Bu nedenle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden karar çıkana kadar bu davanın bekletilmesini talep ediyoruz" dedi. Bu talebi değerlendirmek için ara veren mahkeme, talebi reddetti. İddianamede geçen ‘Ergenekon terör örgütü’ ibaresinin savcılığa ait bir ibare olduğunu belirten mahkeme, bu durumun yargılamayı bekletici bir unsur olmadığını belirterek talebi reddetti.


Kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanı Ali Alçık, sanıklara ve avukatlara, “58 sayfalık iddianamemiz var. İsterseniz ben özetleyerek okuyabilirim. Ancak tamamının okunmasını istiyorsanız duruşmayı erteleyeceğim. Çünkü bugün başka duruşmalar da var" dedi. Sanık avukatlarının ‘iddianamenin tamamının okunması’ talebi üzerine duruşma ertelendi. Önümüzdeki duruşmada iddianamenin okunması için TRT’ten spiker talep edilmesine karar verildi.


(BB) (FOTOĞRAFLAR)