CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'nin Sultangazi ilçe örgütünü ziyaret etti. Tekin, burada yaptığı konuşmada, CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasından İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü köprüye kadar pek çok konuya değindi. Gürsel Tekin, terör örgütü tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tekin, "Öncelikle sayın vekilimizin bir an önce bırakılması hepimizi çok mutlu etmiştir. Sadece Sayın Aygün kaçırılmamıştır. Bana göre Tunceli halkı kaçırılmışır. Parlamentoda herkes kaçırılmıştır. Kaçırıldığı gün iktidar partisinin mensuplarının gazetelerde ya da sosyal medyadaki demeçleri sadece can sıkıcı değil aynı zamanda büyük bir zaafiyetin örneğidir. Türkiye'de hiçkimse unutmasın ki 74 milyonun güvencesi devlettir ve devleti yöneten iktidarlardır. Sayın vekilimizin bırakılmasında etkisi olan sivil toplum örgütleri basın mensupları televizyon ve gazetelerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten olağanüstü bir çaba sarf edildi. Bu çaba sayesinde Aygün, Tunceli'de normal hayat içinde çalışmalarına devam edecektir " dedi.

Gürsel Tekin, Aygün'ün olay sonrasında yaptığı açıklamalarda yeni CHP'ye vurgu yapmasıyla ilgili de konuştu. Tekin, "Sayın Aygün milletvekili olmadan önce de insan hakları ve demokrasi konusunda çok ciddi çaba sarfeden bir insandır. Terörle ilgili iç barışımızla ilgili CHP Genel Başkanı çok açık ve net ifadelerle konuştu. Parlamentoyu göreve çağırmamızın sebebini önümüzdeki süreçte olumsuzlukların yaşanmaması içindir. Sayın Aygün bunu ifade etmiştir. Sayın Aygün'ün arkasında önünde hiçkimse birşey aramasın. Aygün yiğitçe insan hakları ve demokrasi mücadalesine devam edecektir " şeklinde konuştu.

"BAYRAMDAN SONRA CHP'YE KATILIMLAR OLACAK"

Tekin'e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı sorusu da yöneltildi. Gürsel Tekin, "İstanbul'un ciddi sorunları var. CHP gibi sosyal belediyeciliği hayata geçirmiş bir siyasi partiden onlarca belediye başkan adayı çıkar. Önemli olan bizim kişisel taleplerimiz değil. İstanbullu kimi istiyorsa örgüt kimi istiyorsa, belediye başkanı adayımız o olacaktır. Geçmiş dönemde nasıl can hıraş çalıştıysak yarın çıkacak aday için de hepimiz çalışacağız" ifadesini kullandı.

Yerel seçimler sırasında çarşaf açılımı yaptığı da hatırlatılan Tekin, " Açılım basının medyanın yakıştırması. İlçe başkanlarımızın ya da bölgelerimizin yerel siyasetçilerimizin çok sayıda katılımı oldu. Bayramdan sonra da Türkiye'nin her tarafında 'CHP'ye üye ol çözümün parçası ol ' sloganıyla katılımlar olacak. Katılımlar devam edecektir. Eskiden olduğu gibi daha hızlı bir şekilde katılımları göreceksiniz" diye konuştu.

"ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEYECEK, TAM BİR KAOS OLACAK"

İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüyle ilgili de konuşan Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "Sayın Topbaş İstanbul'un yüz binlik planını yaparken bu plan içinde çalışan birçok bilimadamı köprünün İstanbul trafiğine çözüm olmayacağını ifade etmiştir. Bu yüz binlik planda 500' ün üzerinde bilimadamı çalıştı. Kısmen eksik olmasına rağmen buna biz de destek verdik. Sonra bir gece yarısı yüz binlik plan adeta talan edildi. Sayın Başbakan Ulaştırma Bakanını da yanına alarak güzergah belirledi. Bizim bildiğimiz bu işi uzmanları belirler. Güzergahların önemli bir kısmı orman alanları, su havzası, bir kısmı da yapılaşma olan alanlar. Yapılaşmaların nasıl dönüştürüleceğini biz bilmiyoruz. 'Siz üçüncü köprü güzergahında yapılaşmaya izin verecek misiniz?' diye sorduk. Ona da cevap alabilmiş değiliz. Üçüncü köprü trafik sorununu çözmeyecek tam bir kaos olacaktır" dedi.