Bahar mevsimiyle birlikte hayvanlarını araziye çıkarmaya başlayan Güroymaklı köylüler, çoban sıkıntısı yaşıyor. Kış mevsiminin uzun sürmesi nedeniyle çobanlık yapanların il dışına çalışmaya gitmesi ve İŞKUR'un Kamu Yararına Çalışma programı kapsamında vatandaşlara 6 aylık iş vermesi ile çobanlığa rağbet olmadığı belirtildi. Geçen yıl 6 ay için bir çobana 13 bin lira verdiklerini anlatan köylülerden Ercan Uluç, bu yıl çoban bulamadıkları için bu parayı 15 bin liraya çıkardıklarını söyledi.

Uluç, "Bu yıl kış mevsimi hem çetin hem de uzun sürdü. Bundan dolayı bizim çobanlığımızı yapanların büyük bir kısmı il dışına çalışmaya gitti. Ayrıca birçok vatandaşımız, toplum yararına çalışma programı çerçevesinde resmi kurumlarda işe girdi. Durum böyle olunca çoban arayışına başladık. Bize il dışında çobanlık yapmak için başvuru yapanlar oldu. Ancak güvenemediğimiz için hayvanlarımızı teslim etmedik. Şimdi geçmiş yıllarda hayvanlarımıza çobanlık yapanlara çağrı yapıyoruz" dedi. 

Geçici olarak hayvanlara kendilerinin bakan köylüler, çobanların 15 bin lirayı az bulmaları halinde artırabileceklerini de ifade ettiler.