Bir ilke imza atan Gürcistan uyruklu sporcu Ana Lominadze, ayak ve kollarını kullanmadan, Çanakkale Boğazı'nın Kilitbahir Köyü Namazgah burnu Mevkii'nden, suya atladı. Lominadze, 3.5 mil yüzerek Çanakkale Kepez sahiline çıkmayı başardı. Antrenörü ve yakınları ile kiraladığı bir alamatra tipi balıkçı teknesinin refakatinde boğazı geçen Ana Lominadze, azmin zaferini başardı. Suya girdiği Namazgah Burnu Mevkii'ndeki Namazgah tabyası önünden Kepez sahiline 55 dakikada elleri ve ayakları bağlı yüzerek ulaşan sporcu, başarısını beraberindekilere sarılarak kutladı.

Antrenörü ve teknedekilerin kontrolünde tıpkı bir yunus gibi yüzmeye başlayan Ana Lominadze, saatte 70 kilometreyi bulan şiddetli poyraz ve Çanakkale Boğazı'nın zaman zaman 7 mile ulaşan akıntısını yendi. Gürcistanlı yüzücünün bu ilginç yüzme tekniğini beraberindeki ekip arkadaşları saniye saniye video kaydına aldı. Ana Lominadze, "Yaptığım antrenmanların meyvesini aldım. Mutluyum. Avrupa'dan Asya'ya yunus benzeri yüzen tek kişi oldum" dedi.

Çanakkaleli balıkçılar, boğaz geçişi sırasında eşlik ettikleri Gürcistanlı yüzücü Ana Lominadze'ye, 'Atlantis'ten gelen güzel' yakıştırması yaptı.

 

ES (KÖ/RT)