Emekli polis memuru İmdat Gümüş, geçen yıl Haziran ayında şoför olarak çalıştığı bir firmanın otobüsü ile İstanbul’dan Gürcistan’a hareket etti. Otobüse yolcu olarak binen bir Gürcistan vatandaşı da, içerisinde oto yedek parçası bulunan 20 koliyi otobüsün bagaj bölümüne yükledi. Firmaya 100 dolar ödeyen ve geri kalan 150 doları Sarp Sınır Kapısı’nda kendisini bekleyen arkadaşından alarak vereceğini belirten Gürcistan vatandaşı, sınır kapısına geldiklerinde de parayı ödedi. Bu sırada otobüste arama yapan Gürcistan polisi, faturasız oto yedek parçalarına el koydu. Otobüs şoförü İmdat Gümüş’ü de faturasız malları seri numaraları alınmış olan 150 doları rüşvet olarak alarak  Gürcistan’a geçirmeye çalıştığı iddiasıyla gözaltına aldı. Otobüse el konulmasının ardından Gürcistan'a kaçak oto yedek parçası sokmak suçlamasıyla yargılanan İmdat Gümüş’e 9 yıl hapis cezası verildi. Karara Gürcistan Yüksek Mahkemesi’nde itiraz eden Gümüş, 10 ay tutuklu kaldığı cezaevinden adli uzlaşma yolu ile 14 bin dolar ödeyerek serbest bırakıldı.

BANA TUZAK KURULDU

Türkiye’ye dönen Gümüş, kendisine tuzak kurulduğunu öne sürerek, “Yüklerin sahibi ile Gürcistan polisi işbirliği yaparak bana tuzak kurdu. Kapıda bana otobüs ücreti için verilen paranın seri numarası alınmış. Benim bu para karşılığında malları karşı tarafa geçirmeye çalıştığım öne sürüldü. Halbuki o para yükleri taşıma karşılığında anlaşılan 250 doların geri kalanıydı. Ben otobüse yüklenen kolilerde ne olduğunu kapıdaki aramadan sonra öğrendim. Haksız yere 10 ay cezaevinde tutuldum. 9 yıl hapis cezası aldıktan sonra 14 bin dolar ödeyerek serbest bırakıldım. Yük sahibi hakkında bir işlem dahi yapılmadı, hatta mallarını bile aldı. Otobüse de el konuldu ve halen otobüs Gürcistan’da bulunuyor” dedi.

Bu arada, babasına komplo kurulduğunu öne süren Gülseren Yazıcı, 4 ay önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na mektup yazarak yardım istemişti.

40 TÜRK GÜRCİSTAN'DA CEZAEVLERİNDE

Mağdur Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ise, Gürcistan’daki cezaevlerinde tutulan 40 Türk vatandaşının benzer komplo iddiaları ile gözaltına alındığını öne sürdü. Kaputoğlu, “Bu vatandaşlarımız için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Dışişleri Bakanımıza durumu anlattık. Bu Türklerin de durumu araştırılıyor. Umarız onlarda serbest kalır” diye konuştu.