48 yıl önce 14 yaşında iken anne ve babasıyla birlikte Belçika'ya yerleşen Erdoğan Mısırlı, bir demir çelik fabrikasında işe başladı. Burada boş zamanlarında, küçük yaşlardan itibaren ilgi duyduğu resim yapmaya başlayan Mısırlı, evinin bir odasını atölyeye çevirdi. Belçika'da çalışırken bir yandan da 1975 yılında başladığı Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyarak 1981'de mezun oldu.

Belçika'ya gittikten sonra ilk kez memleketine gelen 3 çocuk babası Erdoğan Mısırlı, yaptıkları resimleri Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilemeye başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide en büyük ilgiyi ise 22 ayar altın tozuyla yapılan köpek ve horozun yer aldığı yağlı boya resmi görüyor.

Belçika, Fransa ve Hollanda'da sergiler açtığını belirten Erdoğan Mısırlı, "Yıllar sonra geldiğim memleketimin bazı köylerinin, köprülerinin, tren istasyonlarının resmini yaparak canlandırdım. Köyün birinde köpeğimle gezerken bir horoz gördüm ve bunu fotoğraflayarak resmini yapmaya karar verdim. Bu resme başlamadan önce rüyamda altın tozuyla yapmaya çalıştığımı gördüm. Ondan sonra köpek ve horozun yer aldığı tabloyu 22 ayar altın tozunu boyayla karıştırarak yaptım. Şu an sergide bulunan 27 tablodan en fazla ilgiyi altın tozuyla yaptığım tablo görüyor" dedi. Sergi 8 Eylül'e kadar açık kalacak.



EÇ(DS/AAA)