Hükümet Konağı önünde saat 09.45’te Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şerafettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı, valilik makamında tebrikleri kabul etti. Zafer Meydanı'nda düzenlenen kutlama töreninde ise Mayda, Yılmaz ve Canlı, askeri araç üzerinden halkı selamladı. Törende, gazi Gazi Kaanoğlu tarafından Vali Mayda’ya çiçek, şehit babası Aydın Yıldız tarafından Garnizon Komutanı Albay Yılmaz'a Türk bayrağı ve vatan toprağı, şehit kardeşi Tugay Şahin tarafından da Belediye Başkanı Canlı'ya şehrin anahtarı takdim edildi.

Başkan Mustafa Canlı, yaptığı konuşmada Türk milletinin şanlı tarihinde bağımsızlık ve hürriyetine olan tutkusunu defalarca gösterdiğini belirtti. Başkan Canlı, "Bu mücadele sırasında vatan topraklarının her karışında bir kahramanlık öyküsü yaşanmıştır. Kurtuluş bir anlamda; çağı yakalamış bir topluma ve ekonomik sorunları çözülmüş bir ülkeye sahip olmaktır. Kurtuluşu anlamak yakın tarihi iyi bilmekle mümkündür" dedi.

Törende, kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Mayda, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Canlı ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın tarafından verildi. Şiir ve kompozisyon dallarında birinci olan öğrencilerin eserlerini seslendirmelerinin ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu. Başkan Canlı da halk oyunları ekibine katılarak oynadı. Tören, Erzincan 3'üncü Ordu Bando Takımı eşliğinde yapılan resmi geçitle sona erdi.

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde akşam da Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatçı Onur Akgül konser verecek, gece de havai fişek gösterileri düzenlenecek.