Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşları cenaze törenine katılmak için kente gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Gelişmeler hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, valilik çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, Gaziantep'te meydana gelen bu olayın herhangi bir şekilde hak arama olayı olmadığını söyledi. Patlamanın insanlıktan nasibi almamış, bütün insanlık duygularını kaybetmiş insanların organize şekilde yaptığı bir terör olayı olduğu ifade eden Gül, şu değerlendirmeyi yaptı:

TERÖRE KARŞI CEPHE OLUŞTURMALIYIZ

"Hepimizin böyle bir günde sapa sağlam ayakta durmamız gerek. Onları destekleyenlere verebileceğimiz en iyi cevap hangi düşünceden hangi siyaset akımından olursak olalım böyle bir olay karşısında kol kola, omuz omuza dimdik bir cephe oluşturmamız gerek. Bugün bunun burada olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum. En ufak tesellimiz bu işe karıştığı tahmin edilen insanlar toparlanmış gözaltına alınmıştır. Bunlarla ilgili soruşturma araştırma yapılacak ve gerçekte bu işin içinde olup olmadıkları delillerle ispatladıktan sonra bu duyurular da yapılacaktır. Verilen bilgiler, çok dikkatli titiz çalışma yapılmış ve anında eldeki deliler değerlendirilerek, bazı önemli kişiler bu işin içinde oldukları düşünülen önemli kişiler toparlanmıştır. Terörle mücadele kolay değildir, uzun soluklu mücadeledir.

Terör organizasyonlarına, terör örgütleriyle ilişkili olanlara herkesin çok kesin mesafe koyması gerek. Tüm vatandaşlarımıza hatırlatmak istiyorum. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki, memleketin başka yerinde bütün insanlar, nereli olursa olsun, ister Türk, ister Kürt kökenli kardeşlerim olsun herkesin teröre, teröre karışanlara kesin tavır koymalı. Bayramı günü bu cinayeti işleyenlere çok net tavır koymalı. Terörün bitirilmesi için bu önemli bir tavır olacaktır."

Gül, daha sonra patlamada ölenlerin cenaze törenine katıldı.