Armutçuk Müessese Müdürlüğü maden ocağı önünde düzenlenen törene TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ilçe ve belde belediye başkanları, gece vardiyasından çıkan madenciler ile gündüz vardiyasında iş başı yapacak işçiler katıldı. Şehit madenciler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 7 Mart 1983'teki ve 3 Mart 1992'deki kazaların, madencilik alanındaki en büyük facialar arasında yer aldığını hatırlatarak maden işçilerini iş güvenliği kurallarına riayet etmeleri konusunda uyardı. TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik de "Bu tip kazalardan gerekli dersleri çıkararak, iş güveliği ve işçi sağlığı konusunda çıtayı yükselterek kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Kazmacı yedeğinden, genel müdürüne kadar ustamız, nezaretçilerimiz, yöneticilerimiz ve sendikamız özellikle iş güvenliği konusunda kendimizi geliştirerek üretim yapmamız lazım. Böylece iş kazaları azalacak ve kurumumuz da maden kazaları ile anılır olmaktan inşallah çıkacak" dedi.

Konuşmaların ardından 103 madencinin öldüğü grizu faciasından sağ kurtulan ve hala aynı maden ocağında çalışmaya devam eden maden işçisi Sadık Yavuz ile patlamada yaşamını yitiren 5 madencinin yakınlarına madenci heykeli hediye edildi. Daha sonra da şehit madenciler için Kuran okundu. Dua edilmesinden sonra tören sona ererken, madenciler asansörle yer altına inerek ocakta iş başı yaptı.



İÇ(EE/BT)