Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla aldığı 10 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın başvurusu üzerine geçen hafta Danıştay 8'inci Dairesi tarafından başkanlıktan düşürüldü.

Siirt Demokrasi Platformu üyeleri bugün Sadak'ın görevinden düşürülmesini protesto etmek için yaklaşık 100 kişi belediye binası önünde toplandı. Bu sırada çevrede önlem alan görevli sivil polislerin kamerayla görüntü aldığını gören Selim Sadak, polislere tepki gösterdi. Görüntü alan polisler yüzünden ailesiyle dışarı çıkamaz bir duruma geldiğini ifade eden Sadak, "Utanmıyor musunuz? Ayıp değil mi? Halkın iradesi buradayken, çekin sabaha kadar, çekin. Çekin burası halkın belediyesidir, sağımızı solumuzu sarmışsınız. Selim Sadak'ı paramparça etseler, doğrasalar hazmetmiyorum, hazmetmemeye devam edeceğim. Ayıptır, olacak iş midir bu? Tuvalete gidemiyorum, lavaboya gidemiyorum, şimdi de dolaşamıyorum. Ayıptır yav ne çekiyorsun?" diye tepki gösterdi.

Demokrasi Platformu üyeleri, daha sonra Sadak'ın görevden düşürülmesini protesto etmek için İçişleri Bakanlığı'na faks çekti.