Görele’nin Köprübaşı ve Aydınlar Beldesi ile Tirebolu'nun Mursal Köyü sınırları içine yapılması planlanan atık bertaraf tesisinin kurulacağı alanda bugün bilirkişi heyeti inceleme yaptı. Çok sayıda yöre sakininin de izlediği inceleme sırasında bölgede bulunan köy sakinlerinin avukatı Necip Kibar, yaklaşık 700 rakımda bulunan 750 dönümlük ormanlık arazinin 150 dönümüne çöp tesisi kurulması için çalışmalar yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu alanın tamamı kestane ağaçlarından oluşuyor. Valiliğe buranın ormanlık arazi, doğal yaşam alanı olduğunu ve 14 köyün su havzasının burada bulunduğunu ilettik. Ancak Vali Dursun Ali Şahin bizimle görüştükten 12 saat sonra buraya teknik ekip göndererek sondaj çalışması başlattı. Bunun üzerine de Görele Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tespit davası açtık. Yerleşim yerlerinin bitişiğinde olan bölgedeki doğal yaşam alanlarını, fındık ve çay üretim alanlarını tespit ettirmek istedik. Heyet iddialarımızı yasalar çerçevesinde değerlendirerek bilirkişi raporu hazırlayacak."

Bölgede yapılan sondaj çalışmalarını her gün bir köy muhtarının takip ettiğini de anlatan Avukat Kibar, " Edindiğimiz bilgilere göre burası kaygan zemin ve çorak arazi. Hatta 25 metrede su tabakalarına ulaşıldığı söylendi. Orman olmazsa bölgenin heyelanlı arazi olduğu rapora yazıldı. Ancak sondaj ekibine, 'Öne arkaya kaydırarak uygun zemin bulun' diye talimat geldiğini de öğrendik” iddiasında bulundu. 

Bölgede incelemeler yapan, sondaj deliklerini ve su kuyularını tespit eden bilirkişi heyeti, çalışmaların ardından bölgeden ayrıldı.