Manisa Salihli'de işlediği bir suçtan dolayı 17 yıl hapis cezası alan ve bu cezanın 5 yılını Manisa'da tamamlayan Özgür Uygun, geçen yılın Nisan ayında Isparta Cezaevi'ne nakledildi. Özgür Uygun, aynı yılın 14 Haziran gecesi merdiven boşluğundan düştüğü için iki beyin ameliyatı geçirdi. Ancak vücudunun neredeyse tamamı felç oldu.

Özgür Uygun'a savcılıktan izin alarak cezaevine refakatçi olarak giren ağabeyi Soner Uygun bakmaya başladı. Evli ve 2 çocuk babası Soner Uygun hiçbir suçu olmadığı halde kardeşine bakabilmek için yaklaşık 3 aydır cezaevinde kalıyor. Biri hükümlü iki kardeşin cezaevinde yaşadığı bu dram büyük ağabeyleri Birol Uygun'un gazetecilere açıklama yapmasıyla kamuoyuna yansıdı.

Derdini ancak işaret diliyle anlatabilen Özgür Uygun, bir hafta önce Isparta Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi'nde tedaviye alındı. Fedakar ağabey Soner Uygun da refakatçi olarak başında kalıyor.

ALTINI ALIYOR, BANYOSUNU YAPTIRIYOR, YEMEĞİNİ YEDİRİYOR

İzmir'de tedavi görüp Isparta'daki cezaevine getirildiğinde felçli kardeşine bir hükümlü tarafından bakıldığını, ancak bakımının yeterli olmadığını belirten Soner Uygun, "Savcılığa gittim, kardeşime bakmak istediğimi söyledim. Sağ olsunlar gereken kolaylığı gösterdiler. 24 Kasım 2011 tarihinden bu yana Isparta Cezaevi'nde kardeşime bakıyorum. Kardeşimin tüm ihtiyaçlarını gidermek zorundayım. Altını alıyor, banyosunu yaptırıyor, yemeğini yediriyorum" dedi.

Bu süre içerisinde sadece bir kez memleketi Salihli'ye gittiğini belirten fedakar ağabey, şunları anlattı:

"10 yaşında Ali ve 3 yaşında Özgür isimli iki çocuğum var. 10 yıllık evliyim. Babamın fırınında çalışıyorum. Ailemden ayrı kalmak beni çok üzüyor. Çocuklarımı çok özledim. Ali neden ayrı olduğumuzu anlıyor. Küçük oğlumu ise amcasının yanında olduğumu söyleyerek teselli ediyorum. Bir taraftan da kardeşimin bu hali beni çok üzüyor. Kardeşim konuşamıyor, derdini anlatamıyor. Cezaevinde iki kişilik koğuşta birlikte kalıyoruz."

TEDAVİ OLANAKLARI KISITLI

Kardeşinin bir hafta önce Isparta Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü, bu kez de hastanede kardeşine refakat ettiğini belirten Soner Uygun, şöyle devam etti:

"Kardeşimin başında refakatçi olarak kalıyorum. Ancak buradaki tedavi imkanları kısıtlı. Doktorlar, kardeşimin uzun süreli olarak bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görmesi gerektiğini söylüyor. Burada ne kadar kalacağımızı bilmiyoruz. Tek isteğim Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'ın bize yardım elini uzatması. Kardeşimin tam teşekkül bir merkezde tedavisinin yapılmasını istiyorum. Eğer iyileşme imkanı varsa iyileştikten sonra cezasını çeksin. İyileşme imkanı yoksa af talebinde bulunuyoruz. Bir ömür boyu ben kardeşime nasıl bakabilirim?"