Trafik kazası, 21 Ekim 2011'de akşam saat 21.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Koyuncu Köyü yolu üzerinde meydana geldi. Karayusuflu Köyü'nden Hadırlı Mahallesi yönüne giden 46 yaşındaki Mehmet Bulgan yönetimindeki 01 BG 824 plakalı otomobil, elektrik direği dikmek için yol kenarına dökülen taş yığınına, ardından da yol kenarındaki traktör römorkuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil ve römork, sulama kanalına uçtu. Kazada otomobil sürücüsü Mehmet Bulgan ile araçta bulunan 48 yaşındaki Necati Demir, 47 yaşındaki Ali Örgen'in yanı sıra,  römorkun yanında bulunan ve çarpmanın etkisiyle kanala düşen 46 yaşındaki Bedi Tanlak boğularak can verdi.

Yoldan geçen köylüler, kanala düşen otomobili fark edince jandarmaya haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri, cesetleri çıkarmak için sualtı polisinden yardım istedi. 4 kişinin cesedi, dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı.

SAVCI, MÜTEAHHİT VE TRAKTÖR SAHİBİNİ SUÇLADI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, elektrik direği dikerken yol kenarına taşların bırakılmasından sorumlu olan müteahhit Necdet Aydoğan ile römorku park eden traktör sahibi Özhan Sönmez hakkında 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 2 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.

Kazada ölen sürücü Mehmet Bulgan'ın da asli kusurlu olduğu belirtilen iddianamede, "Şoför ölmüş olduğundan hakkında kamu davası açılamamıştır. Şüpheli Necdet Aydoğan'ın trafiği güçleştirecek ve tehlikeye sokacak şekilde karayolu üzerine toprak ve taş dökmesi nedeniyle, Özhan Sönmez'in ise yerleşim yeri dışındaki karayolu üzerine römorku park etmesi nedeniyle kusurlu oldukları anlaşılmıştır" denildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklar Necdet Aydoğan ve Özhan Sönmez, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Elektrik tesisat işleri yaptığını belirten Necdet Aydoğan savunmasında şöyle dedi:

"Elektrik direklerinin yerlerini hazırladık. Gerekli malzemelerimizi getirdik. Direkleri dikmek için gereken taşları da getirdik. Taşlar yola yaklaşık bir metre kadar girmişti. Çalıştığımız yere şerit de çekmiştik. Taşları döktüğümüz yerin yaklaşık 14 metre ilerisine de uyarı amaçlı bir de reflektör koymuştuk. Akşam olunca işe ara verip ayrıldık. Biz ayrıktan yarım saat sonra kaza olmuş. Kusurlu olduğumu düşünmüyorum. Beraatımı istiyorum."

Sanık Özhan Sönmez de saman taşıma işi yaptığını belirterek kendini şöyle savundu:

"Ben olay yerinin yakınında saman dökme işinde çalıştığım için traktör ve römorkumu yol kenarına park etmiştim. Benim park ettiğim yer asfaltın dışındaydı. Yolu kapatacak şekilde park etmedim. Olayın olduğu sırada traktörün yanında değildim. Olayda herhangi bir kusurum yoktur. Suçsuzum." 

Ölenlerin yakınları ise, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(BY/COŞ)