CHP genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda kapanmaları gündemde olan tüm CHP'li belediyelerde bugün de referanduma gidildi. Toplamda 2 bin 700 seçmeni bulunan Göcek Beldesinde bin 140 seçmen oy kullandı. Bin 120 seçmen belediyelerinin kapanmasına 'hayır' oyu kullanırken, 20 kişi de 'evet' dedi. Partili yöneticilerle birlikte sandık başına giden Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, "CHP, her zaman tercihlerini halkın isteklerine göre yapmıştır. Belde belediyelerinin kapanması söz konusu. Biz, belde belediyelerimizin kapatılmasından yana değiliz" dedi. Şatır sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasal sınırlar içerisinde, belediyemiz kapanmasın diye elimizden geleni yapacağız. Biz Göcek ilçe olsun diye beklerken, maalesef kapanma ile karşı karşıya kaldık. 1989 yılına kadar köy idik. Göcek'in belde yapılması gündeme geldiğinde belde olmak mı yoksa köy olarak mı kalmak istiyorsunuz diye sandık kurdular ve halk oylamasına gidildi. Vatandaşlar belde olmayı tercih etti ve şimdi bizi tekrar köy yapmak istiyorlar. Bugün Göcek 1989 yılından sonra çok hızlı bir gelişme gösterdi ve dünyaca tanınan bir yat merkezi haline geldi. Bunun dışında göcekte marina anlamında uluslararası markalar var beldemizde. Türkiye ve dünyada tanınan çok sayıda işadamının da tercih ettiği bir yer. Biz diyoruz ki madem belde yapılırken bize sordunuz. Kapatırken de halk oylamasına gidilmesi gerekirdi diye düşünüyorum."

Beldeye ziyarette bulunan Muğla Malatyalılar derneği yöneticileri ile beraber Malatya'dan gelen Pütürge İlçe Belediye Başkanı Dr. Nejdet Ayaydın ve Doğanşehir İlçe Belediye Başkanı İbrahim Kahraman, biz her yıl Muğla'da düzenlenen Malatyalılar gecesine katılmak için buraya geliyoruz. Bu senede düzenlenen Malatyalılar gecesi için Muğla'ya geldik. Göcek belediye başkanımızı da ziyaret etmek için Göcek'e geldik. Ziyaretimiz esnasında Göcek'te belediyemiz kapanmasın diye sandık kurmuşlar ve mini referandum yaptıklarını gördük. Bizde gönülden destek veriyoruz. Malatya'da da yeni çıkan yasa ile birlikte 14 belediyenin kapısına kilit vurulacak. Biz bunun yanlış olduğunu savunuyor, bununla ilgili sorunların ilerleyen dönemlerde çıkacağını şimdiden söylüyoruz" dedi.

CK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)