Yürüyüş için Debboy mevkiinde toplanan grupların ellerindeki pankart ve dövizleri tek tek inceleyen polisler, "Provokasyona yol açabilecek, yasalara aykırı söylemler ve ifadeler, yasal olmayan oluşumların temsil edilmesi" gibi gerekçelerle bazı pankart ve dövizlere el koydu. Geniş güvenlik önlemlerinin ardından Gazi Caddesi - Belediye Meydanı güzergahında devam eden yürüyüş, Osman Ağa Meydanı'nda sona erdi.

KESK Dönem Sözcüsü İbrahim Karahasan yaptığı konuşmada, “İnsanın insanı sömürmediği, hiçbir halkın din, dil, kültür farklılıkları nedeniyle baskı, ayrımcılıkla karşılaşmadığı, bilimin, emeğin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir ülke istiyoruz” dedi.

"BAYRAMI İZLEMEYE GELDİM"

Konuşmanın ardından mitinge katılanlar çeşitli sloganlar atıp halay çekerken, bir bankta oturan 81 yaşındaki Müzeyyen Aran'ın el işi yaptığı görüldü. Uzun yıllar İstanbul’da çalıştıktan sonra emekli olduğunu ve memleketi Giresun’a yerleştiğini söyleyen Aran, çalıştığı süre içinde hiç 1 Mayıs kutlamasına katılmadığını belirtti. Aran, “Belediyenin anonslarını duydum ve bayramı izlemeye geldim. İşçiler 1 Mayıs’ta hakkını arıyor. Daha önceleri kavgalar oluyordu. Kavga olmadan kutlansın, işçiler hakkını arasın. Başbakan da işçilerin hakkını versin” dedi.



HK(TM/AK)