Olay saat 19.30'da meydana geldi. Madımak Olayları'nın 19'uncu yıldönümünde hayatını kaybedenleri Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda anmak isteyen CHP'li grup ile yol kenarında bozkurt işareti yapan 10 kişilik grup arasında gerginlik çıktı. Yaklaşık 200 kişiden oluşan gruptan bir gencin, bozkurt işareti yapan gruba doğru koşmasıyla başlayan gerginlik, kısa sürede büyüdü. Polis, gerginliğe biber gazı sıkarak müdahale ederken, 2 genç biber gazının etkisiyle yere yığıldı. 

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP'nin Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç ve Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Kıymet Ayan biber gazından en çok etkilenenler arasında yer aldı. Hurşit Güneş uzun süre şokun etkisinden kurtulamadı. Gazdan etkilenenlere limon tedavisi yapılırken, hastaneye kaldırılan iki genç de tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Olaylarla ilgili olarak MHP Gebze İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada konunun parti ve Ülkü Ocaklarıyla uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı belirtildi. CHP Gebze Meclis Grup Sözcüsü Musa Haydaroğlu da bir açıklama yaparak CHP'li gençlerin provakatörlerin ağır tahrikleri sonucu olaylara müdahil olduğunu belirtti.

HURŞİT GÜNEŞ TWİTTER'DEN AÇIKLAMA YAPTI

Gebze ilçesinde çıkan olaylarda biber gazından etkilenen CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Güneş burada yaptığı açıklamada, Madımak'ta canları yananların yanında biber gazı acısının hiç olduğunu belirtti. Hurşit Güneş'in açıklamaları şöyle:

"Dün Gebze'de yediğimiz biber gazının acısı Madımak'ta yanan canların acısının yanında bir hiçtir." "Bu tahrikçi gençleri bizim aramıza kim yolladı? Madımak faillerinin hükümette bulunan avukatları mı?", "Ülkücü görünümlü gençler tekbirle olay çıkardı, polis bize gaz sıkıp copladı. Onlar da sağ sağlim gitti."



OY(MB/AAA)