Şehitler 25 yaşındaki Hayri Kaya ve aynı yaştaki Mehmet Emre Özer için Gaziantep kent merkezindeki Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, camiye getirilirken, yakınları gözyaşı döktü.

Törene katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti Milletvekili Derya Bakbak, şehitlerin babaları Yunus Özer ve Hasan Kaya'ya başsağlığı ve sabır diledi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Polisler, tören alanına giren vatandaşları tek tek aradı.

Şehit Mehmet Emre Özer'in annesi Aysel Özer, oğlunun tabutunun arkasından el sallayarak, "Elveda yavrum. Duy beni duy! Bak da bir duy anayı! O ana ana! Bir taneydi benim yavrum bir taneydi. Böyle mi olmalıydı benim emeğimin karşılığı? Ben peygamber ocağına teslim ettim evladımı" diye gözyaşı döktü.

Şehit Hayri Kaya'nın babası Hasan Kaya, oğlunun tabutunu öperken, anne Emine Kaya ise kortejde güçlükle yürüdü.

Cenaze töreninin ardından şehit Mehmet Emre Özer Asri Mezarlık'taki aile mezarlığında, Hayri Kaya ise merkeze bağlı Ozanca Köyü'nde toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar sık sık tekbir getirdi.



AK(BY/SS)