Bombalı saldırıda ölenlerin cesetleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından yanan araçlardan çıkartılarak Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki Gaziantep Otopsi Merkezi'ne götürüldü. Cesetlerin taşınması sırasında bir grup, alkışlarla terör örgütü PKK'yı protesto etti.

AİLESİYLE PATLAMANIN ORTASINDA KALDI

Gaziantep Otopsi Merkezi önünde toplanan ölenlerin yakınları da yanan cesetleri teşhis etmeye çalıştı. Cumhuriyet Savcısı ve adli tıp doktorları tarafından yapılan otopsi öncesi ölen 8 kişi arasında bulunan küçük çocuğun 4 yaşındaki Süleyman Alkan olduğu belirlendi. Yakınları tarafından cesedi teşhis edilen Alkan'ın babası İbrahim ve annesi Dilber Alkan ile bayramlaşmak için yaya olarak akrabalarına giderken patlamanın ortasında kaldığı belirtildi. Saldırıda oğullarını kaybeden İbrahim ve Diller Alkan çiftinin de yaralandığı, annenin durumunun ise kritik olduğu öğrenildi.

KAN MERKEZİ'NDE KUYRUK

Öte yandan Kızılay Kan Merkezi'nin önünde kan vermek isteyen binlerce kişi toplandı. Kan merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşurken, merkez görevlileri de hiç ara vermeden gruplar halinde içeri aldıkları kişilerden kan aldı. Kan vermek isteyen vatandaşlar arasında da zaman zaman izdiham yaşandı.

HK(BK/SSA)