Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatın kaybeden terör şehitlerinin cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler (TDKÜ) İşbirliği Konseyi 2'nci Zirvesi'ne katılmak üzere Gaziantep Havalimanı'ndan THY'ye ait özel uçakla Kırgızistan'a gitti. Cumhurbaşkanı Gül'e Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindeki heyet eşlik etti. Gül, havaalanında düzenlediği basın toplantısında, Kırgızistan'da kısa süre önce Arap ülkelerinde yaşanan gelişmelerin yaşandığını hatırlattı. Gül, "Ancak kısa sürede demokratik hayata geçildi. Birkaç seçimden sonra Almazbek Atambayev seçimi kazandı ve ülkede büyük değişim yaptı. İlk ziyaretini Türkiye'ye yaptı şimdi biz de ziyareti iade etmeye gidiyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise beraberindeki eşi Emine Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte özel uçak DAP ile Trabzon'a gitti. Erdoğan ve ailesi buradan da hayatını kaybeden teyzesi Meliha Er'in cenazesi törenine katılmak için karayoluyla Rize'ye geçecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Gaziantep'ten tarifeli uçakla Ankara'ya gitti.

ARBEDE ÇIKTI

Cenaze töreninin ardından dağılan bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak taşkınlık yapınca, polis dağılmalarını istedi. Bu yüzden gençler ile polis arasında arbede çıktı. Polisin güçlükle dağıttığı gruptan 2 kişi gözaltına alındı. Çevik Kuvvet minibüsüne alınan gençlerin bırakılması için arkadaşları slogan attı. Bu sırada cenazeden dönen Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın içinde bulunduğu makam otomobiline doğru pet şişe fırlatıldı. Gözaltına alınan 2 genç, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

2 KİŞİ DE MERSİN'DE YAKALANDI

Gaziantep'te meydana gelen bombalı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan 5 kişinin ifadeleri doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mersin'de de operasyon yaptı. Mersin polisi tarafından patlatılan bomba yüklü araçla ilgili gözaltına alınan M.H. ve M.A. sorgulanmak üzere Gaziantep'e gönderildi. Bu kişilerle birlikte olayda gözaltına alınan şüpheli sayısı 7'ye yükseldi.



AŞ(OA/AAA)