Meksika asıllı İspanya vatandaşı Cristobal Diaz 3 gün önce tatil için Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne geldi. Cristobal Diaz, Club Green Valley Otel’e yerleştikten sonra eğlenmek üzere Kemal Elgin Bulvarı Uzunyalı Mevkii’ndeki diskolara gitti. Alkol alıp, eğlenen Diaz, gecenin sonunda 500 metre mesafedeki oteline döndü. Resepsiyon görevlisine, 3 kişinin otele 20 metre kala önünü kesip, bıçak ve silah tehditiyle cep telefonu ve 400 euro parasını gasp ettiğini söyledi. Daha sonra genç turist, otel görevlileri ile Çarşı Polis Merkezi’ne gidip, şikayetçi oldu.

MOBESE, GASP YALANI ORTAYA ÇIKARDI

Bunun üzerine polis, Cristobal Diaz'ı olay yerine götürüp, tercüman eşliğinde keşif yaptırdı. Polisin, kavşakta bulunan MOBESE kamerası görüntülerini inceleyeceğini söylemesi üzerine Diaz, tercümana şikayetinden vazgeçtiğini ve ülkesine döneceğini belitti. Turistin bir anda şikayetini geri çekmek istemesinden şüplenen polis, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürerek MOBESE görüntüleri izletti. Görüntülerden gasp yalanı ortaya çıkan Cristobal Diaz yalanını itiraf edip şöyle dedi:

"Para ve cep telefonumu kaybedince otele gittim. Otelde tanıştığım İngiliz arkadaşlarım, 'Birileri tarafından gasp edildiğini söyle. Bunu yaparsan Türkiye ve sigortadan yüklü miktarda para alırsın' dedi. Ben de otel görevlileri yardımıyla polise gelip, gasp yalanını uydurdum. Güvenlik kameralarını düşünmemiştim. Bilseydim böyle yalan uydurmazdım. Pişmanım."

SINIR DIŞI EDİLDİ

Yalanı ortaya çıkan Cristobal Diaz hakkında 'Suç uydurmak' ve 'Yalan beyanda bulunmak' suçlarından evrak hazırlanıp, nöbetçi savcılığa gönderildi. Savcılık, tarafından sınır dışı edilmesi kararı verilen Diaz, Dalaman Havalimanı’ndan ülkesine gönderildi.

AG(AÖ/COŞ)